Gezond Brood

gezond broodGezond Brood

Het is gelukt! Een heerlijk smakelijk glutenvrij, suikervrij, koolhydraatarm brood! Hierbij het recept.

Ingrediënten:

200 gram amandelmeel
50 gram gebroken lijnzaad
5 eieren
snuf zout
3 eetlepels koek en speculaaskruiden
1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
1 theelepel honing
50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een bakblik (ik gebruik 21 x 13 cm) met bakpapier. Als je een prop bakpapier een klein beetje nat maakt kun je het heel makkelijk in vorm brengen
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar
Mix in een aparte kom de eieren, honing en roomboter door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten in een keer toe. Even kort door elkaar mixen.
Vul de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
Bak de koek in 40 min gaar en goudbruin.
Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. Zo niet, dan gewoon laten afkoelen.
In plakjes snijden, beetje roomboter op en smullen maar!
Eet smakelijk

Leave a Comment