Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

havermoutkoekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierbij het recept voor havermoutkoekjes.. Onwijs lekker, ze zijn veel te snel op..

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes:
– 60 gram zachte roomboter
– 50 gram licht bruine basterd suiker
– 2 eetlepels stevia
– 1 ei
– 50 gram speltbloem
– 100 gram havermout
– 1 theelepel zuursteenbakpoeder

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een deegbal
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier
4. Leg hoopjes op de bakplaat, neem voldoende afstand ze lopen nog iets uit. Je hoeft geen mooie ronde balletjes te maken, gewoon een hoopje neerleggen is voldoende.
5. Bak de koekjes 18 minuten in de voorverwarmde oven
6. Laat de koekjes nog 2 minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
7. Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten trommel.
8. Doe het deksel goed vast anders vliegen de koekjes er zo uit…..

Eet smakelijk!

Leave a Comment