Quinoa salade

Recept Quinoa salade 

Quinoa

Quinoa
IngrediëntenVoor 4 personen:

 

200 gram quinoa

1 ui, in flinterdunne halve maantjes

½ witte kool, heel dun geschaafd

50 gram pompoenpitten, geroosterd

2 rijpe avocado’s, in stukjes

een handvol groene kruiden zoals bladpeterselie, koriander en munt, grof gehakt

1 à 1½ citroen

¼ theelepel gemalen komijn

5 eetlepels extra vergine olijfolie

 

Voorbereiding
Snipper de ui in flinterdunne halve maantjes. Schaaf de ½ e witte kool. Snij de avocado’s in stukjes.Bereidingswijze
Quinoa moet eerst gewassen worden, omdat het bedekt is met een dun laagje saponine. Doe dit in een zeef onder koud stromend water terwijl je met je hand door het graan woelt. Laat uitlekken. Zet een koekenpan op hoog vuur en strooi de quinoa erin. Rooster de zaadjes al omschuddend tot ze beginnen te kleuren en hun notige aroma verspreiden. Doe de quinoa in een kookpan. Voeg 2x de hoeveelheid water toe plus een snuf zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de quinoa in 15 – 20 minuten beetgaar. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Meng er de ui, kool, pompoenpitten, avocado en kruiden door. Maak op smaak met veel citroensap, komijn, zout, versgemalen peper en olijfolie.

Meer recepten

Quinoa salade 

Leave a Comment