Salt en Vinegar Chips

Salt en Vinegar Chips

Ingrediƫnten (voor 2 personen)
– 250 ml wittewijnazijn
– 250 gr. (biologische) aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– grof zeezout en versgemalen peper

Bereiding:

Schenk de azijn in een kleine pan (geen koekenpan). Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in dunne plakjes van 2 mm dik.
Spoel de plakjes met water schoon en leg ze in de azijn. Voeg eventueel een beetje water toe zodat ze onder staan. Breng aan de kook en laat de aardappelschijfjes
op laag vuur ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat de schijfjes nog 30 minuten in de azijn afkoelen. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
Giet de aardappelschijfjes af en laat ze goed uitlekken. Bestrijk de bakplaat met 1 el olijfolie, strooi er zout en peper op. Leg de aardappelschijfjes op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met de resterende olie en bestrooi met zout en peper. Zet de bakplaat 3 minuten onder de hete grill. Haal de bakplaat eruit, keer de schijfjes om en grill
de andere kant ook 3 minuten. Bestrooi naar smaak met grof zeezout.

Leave a Comment