Spelt en Paprika

Spelt en Paprika

Een heerlijk recept als lunch of diner. Neem er wel even de tijd voor.

Spelt en Paprika

Ingrediƫnten:

– spelt

– rode, gele en groene paprika

-1 witte ui

– 1 teen knoflook

– 1 liter groente bouillon

– 150 ml witte wijn

– 1 takje basilicum

– 2 eetlepels zwarte olijven, zonder pit

– Zout en zwarte peper uit de molen

Bereiding:

Laat de spelt 12 uur wellen. Snij de ui en paprika in kleine stukjes. Verhit in een braadpan met dikke bodem een 4el olijfolie. Doe de ui en paprika in de pan en fruit ong. 4 minuten met een beetje zout. Breng ondertussen 1 liter bouillon aan de kook. Voeg bij de ui en paprika de spelt en de in reepjes gesneden knoflook toe, samen met de witte wijn en het takje basilicum. Zodra de witte wijn bijna helemaal ingekookt is voeg je bouillon toe, zoveel dat het net onder staat. Laat het op laag vuur koken. Zodra de bouillon bijna ingekookt is voeg je weer bouillon toe. In totaal moet de spelt ongeveer 45 minuten koken. Het gerecht moet romig en een beetje stevig zijn. Als laatst voeg je de olijven toe met wat zout en peper naar smaak.

Zie ook het filmpje. Spelt en Paprika

gerecht klaar

Eet smakelijk!

Leave a Comment