Spruitjessoep

spruiten

Spruitjessoep

Spruiten zijn heel gezond, welbekende vitaminebommetjes. In spruiten komen eiwitten voor. In dit artikel een recept voor spruitjessoep. Maar eerst wat informatie over spruiten…

Spruiten staan over het algemeen bekend dat zij heel gezond zijn. Dit is ook werkelijk zo. Spruiten vallen onder de kruisbloemigen. Deze moeten zich beschermen tegen de buitenwereld. Zij bevatten hierdoor veel beschermstoffen. Dit zorgt ervoor dat het onze afweer verhoogt en ontgiftend werkt. Spruiten zijn vrij bitter. Als je deze doorsnijd wordt dit minder.

De bittere smaakt zorgt ervoor dat spruiten over het algemeen niet al te geliefd zijn onder de mensen. Nu had ik al een week spruiten in de koelkast liggen en wilde er iets anders mee doen. Zo las ik over spruitjessoep. Ik heb een recept iets aangepast en voila: een heerlijke spruitjessoep!

Ingrediënten 1,5liter:
500 gram spruitjes, 1 aardappel, 2 uien, 1 teen knoflook, klontje roomboter of olijfolie, verse takjes tijm en peterselie, 1 liter kippenbouillon, zout en peper, nootmuskaat

Fruit een gesnipperde ui en geperste teen knoflook aan in wat roomboter of olijfolie. Voeg de schoongemaakte, gehalveerde spruiten toe en de aardappel, geschild en in blokjes gesneden. Bak even aan en voeg de tijm, peterselie toe. Laat dit 10 minuten stoven. Schep regelmatig even om.
Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zo’n 20 minuten tot een half uurtje pruttelen. Controleer of de spruiten en de aardappel gaar zijn. Verwijder de tijm en peterselie. Pureer de soep met de keukenmachine en maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Eet Smakelijk!

Related posts

Leave a Comment