Thee

munt thee

Thee

Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen en te eindigen met een kopje thee. Tegenwoordig zijn er verschillende zakjes thee te verkrijgen in de winkel. Dit zijn veelal zwarte theesoorten waar een smaakje aan toegevoegd is. Beter is om te kiezen voor kruidenthee.

Een kopje kruidenthee is een goed middel om je lichaam op een natuurlijke manier gezond te houden.We kunnen van veel kruiden thee trekken, zoals citroenmelisse, gember, kamille, munt, salie of venkel. Ook kunnen we van wilde planten zoals brandnetel heerlijke thee trekken.

Brandnetelthee heeft, net als gemberthee, een sterk ontgiftende werking. Het zorgt voor een goede ijzeropname.

Heb je een hoge bloeddruk? Of last van je maag of darmen? Kies dan voor zoethoutthee. Zoethoutthee versterkt het maag en darmslijmvlies.

Rooibosthee is ook een kruidenthee. Let wel op: de thee die je winkel haalt kan toevoegingen hebben, zoals vanille. Dit kan hoofdpijn uitlokken.

Mijn favoriet is muntthee. Heerlijk straks weer een muntplant in de tuin en dagelijks muntthee drinken. In het begin van de borstvoedingsperiode heb ik veel venkelthee gedronken om krampjes tegen te gaan.

Related posts

Leave a Comment