Tomatentapenade

Tomateolijfntapenade

Tapenaden en pesto’s zijn producten die steeds meer geïntroduceerd worden in onze huidige voeding, vanwege de goede grondstoffen. De basis van tapenaden is namelijk olijven en die van pesto’s  pijnboompitten en basilicum. Olijven en pijnboompitten zitten vol onverzadigde vetten die goed zijn voor de werking en opbouw van ons lichaam. De tapenaden en pesto’s in de supermarkt zitten helaas boordevol suikers en toevoegingen wat de gezondheid niet ten goede doet.

 

Onderstaande ingrediënten kunnen in een keukenmachine worden fijngemalen.

– 3 gedroogde tomaten

– 100 gram groene of zwarte olijven

– 2 tenen knoflook

– 3 takjes peterselie

– 1 eetlepel oregano

– 2 eetlepels extra vierge olijfolie of walnootolie

– 2 eetlepels water

 

Door de tomaten te vervangen door vissoorten als tonijn, ansjovis of sardienen ontstaan tapenaden met heel verschillende smaken.

Leave a Comment