Ben jij zwanger en ga jij binnenkort bevallen? En heb je nog een verloskundige nodig waar je volledig op kunt vertrouwen? Kijk dan even naar verloskundige Rotterdam. Je krijgt op deze manier persoonlijke en behulpzame weken. Je kunt tijdens je zwangerschap volledig rekenen op de service. Ze zullen er 24/7 voor jou zijn.

woman in black sleeveless crop top

Taken verloskundige

De taken van verloskundige Rotterdam zijn tijdens een zwangerschap best verschillend. Door regelmatig een afspraak in te plannen wordt de gezondheid van jou en je kind in de gaten gehouden. Er wordt zowel lichamelijk als emotioneel op jou gelet. Tijdens de bezoeken aan de locatie van een verloskundige wordt jouw gezondheid in kaart gebracht en er wordt overlegd over de zorg die eventueel nodig is. Als er complicaties ontdekt zouden worden, wordt je vaak meteen verwezen naar een huisarts of gynaecoloog. Een verloskundige controleert ook de groei van de baarmoeder, op deze manier wordt ook meteen de ontwikkeling van je baby in de gaten gehouden. Er zal niet bij elke controle een echo gemaakt worden. Bij een verloskundige wordt alleen de ligging en groei van een baby bepaald met de handen. Als ze iets voelen wordt er wel meteen een echo gemaakt, want we willen niet dat de baby achterblijft met de groei of juist te veel vooruit loopt. Ook geeft een verloskundige voorlichting en advies tijdens de zwangerschap. Er zijn standaard onderwerpen die besproken worden, maar ook andere informatie als dat individueel behoefte aan is. 

Soorten verloskundige

Voor welke verloskundige je gaat mag je helemaal zelf weten. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een verloskundige bij jou in de buurt, maar ook voor een verloskundige in een ziekenhuis. Verloskundige Rotterdam zit misschien wel in jou buurt en daarom kun je daar sneller komen, want de afstand is kleiner. Het is dan begrijpelijk als je daarvoor kiest. Je kunt ook voor een verloskundige in het ziekenhuis gaan. Dit is aan te raden als er misschien bij een eerdere bevalling complicaties waren, want dan ben je meten dichtbij de medische hulp. Ook kun je er gewoon hiervoor kiezen als je dat een fijner gevoel vindt. De keuze ligt bij jou en in beide gevallen zul je goed geholpen worden.