Het is misschien niet een van de vervelendste dingen die je kan overkomen, maar het is voor sommige mensen toch wel onwenselijk. Mocht je last hebben van een ingetrokken tepel, dan kan het misschien een beetje teveel van het goede zijn om hier echt iets aan te laten doen. Toch is dat helemaal niet zo’n gek idee. Je kunt namelijk van alles en nog wat laten doen aan een ingetrokken tepel. Als dit jou helpt en je meer zelfvertrouwen geeft, is dit echt wel de moeite waard.

Waarom zou je iets laten doen aan ingetrokken tepel?

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je er überhaupt iets aan zou willen laten doen. Het is dan ook helemaal niet nodig om er echt een operatie voor te ondergaan. Je kunt prima leven met een ingetrokken tepel. Het is echter wel zo dat sommige mensen het er gewoon niet zo mooi uit vinden zien. In dat geval kun je er dus iets aan laten doen, zodat je weer echt helemaal lekker in je vel kunt zitten. Aan de andere kant zijn er ook nog wel een paar kleine onhandigheidjes te noemen als het aankomt op een ingetrokken tepel.

Borstvoeding

Mocht je namelijk een baby hebben en je die borstvoeding geven, dan kan dit wel een beetje onhandig zijn. Het is namelijk echt niet onmogelijk om dan alsnog genoeg borstvoeding te geven, maar een ingetrokken tepel maakt het wel onnodig moeilijk. Als dit dusdanig vervelend is voor jou en je baby, dan kan het dus de moeite waard zijn om eens te kijken naar wat je er aan kunt laten doen.

Ingreep ondergaan

Als je er echt iets aan zou willen laten doen, zou je ervoor kunnen kiezen om een ingreep te ondergaan. Er zijn een aantal verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je je geen zorgen meer hoeft te maken om een ingetrokken tepel. De ene manier is misschien wat makkelijker uit te voeren, maar dan is het misschien ook mogelijk dat de tepel na verloop van tijd toch weer teruggaat naar de ingetrokken stand. Het is daarom goed om even na te denken over wat voor jou de beste methode is en dit kun je dan ook altijd met je plastisch chirurg bespreken.

Waardoor kun je last krijgen van een ingetrokken tepel?

Misschien vraag je je af hoe het überhaupt kan dat je misschien van zoiets last krijgt. Dit heeft eigenlijk alles te maken met de melkkliergangetjes. Deze groeien namelijk in de puberteit, maar als deze achterblijven bij de andere groei, kan dit ervoor zorgen dat ze minder snel groeien dan zou moeten. In dat geval zijn de melkkliergangetjes dus eigenlijk gewoon niet lang genoeg om een tepel naar buiten te laten groeien en kun je dus last krijgen van een ingetrokken tepel. Hoe dit precies kan gebeuren is nog een beetje onduidelijk, maar dat is dus de reden. Je kunt er dus ook niet echt iets aan doen om het te voorkomen. Klik hier als je meer wilt weten over een schaamlipcorrectie.

Categorieën: zorg